Om oss

Svensk Byggtjänst är hela byggbranschens samlade och validerade kunskap på ett och samma ställe. I över åttio år har vi varit ett kunskapsnav i byggrelaterade frågor. Så vad du än undrar: Kolla Byggtjänst!
undefined

Ledning

Vårt uppdrag är att erbjuda produkter och tjänster som bidrar till en effektivare byggprocess. Läs mer om Svensk Byggtjänsts ledning.

undefined

Styrelse och A-aktieägare

Svensk Byggtjänst ägs av ett trettiotal organisationer som representerar hela byggbranschen, och hela byggprocessen.

undefined

Årsredovisning

Här kan du hitta sammanställningar av Byggtjänsts räkenskaper och förvaltning för olika räkenskapsår

undefined

Vår historik

Byggtjänst grundades 1934 av Moje Bergström och har sedan dess tillhandahållit information och kunskap till hela byggbranschen. På den här sidan kan du läsa mer om hur vi tog oss till vila vi är idag.

Vårt förlag

Bokutgivning har i flera decennier varit en viktig del av Svensk Byggtjänsts verksamhet. Läs mer om vårt förlag.

Frågor vi brinner för!

Svensk Byggtjänst gör hela tiden satsningar för att driva utvecklingen i byggbranschen. Vi fungerar som ett kunskapsnav för flera stora ämnen som byggbranschen engagerar sig i. Jämställdhet, digitaliering och hållbarhet är några av våra hjärtefrågor.

undefined

Jämställdhet

Jämnt på jobbet

Byggbranschen måste bli mer jämställd för att kunna möta framtidens arbetsmarknad. Kvinnoförnedrande attityder och känslan av en otrygg arbetsplats leder till sämre arbetsklimat som drabbar alla. Svensk Byggtjänst har därför en långsiktiga satsning mot sexism och ojämställdhet inom byggsektorn.

undefined

Hållbarhet

Informationscentrum för hållbart byggande

Informationscentrum för hållbart byggande hjälper dig att bygga och renovera hållbart med energieffektivisering, materialval och livscykelperspektiv i fokus.

undefined

Digitalisering

Nordic ConTech

Nordic ConTech är samhällsbyggnadssektorns nya plattform för innovativ utveckling. Bakom konceptet står Svensk Byggtjänst med Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 och Nordbygg som partners.

undefined

Struktur

CoClass

I CoClass består varje byggnadsverk av ett antal objekt. En digital struktur skapar objekten redan i tidiga faser och följer sedan med hela vägen, under hela livscykeln. Varje objekt är en informationshållare, och dess detaljeringsgrad ökar med information ju längre in i livscykeln man befinner sig. Den standardiserade kodningen ger en tydlig dokumentation av det som redan byggts eller för det som ska byggas.

Värdeord och vision

Svensk Byggtjänst har en öppen och välkomnande företagskultur. Här får du arbeta i en utvecklande och uppmuntrande miljö där du utvecklas tillsammans med komptenta kollegor.

Våra värdeord:

Laganda, engagemang och affärsmässighet

Våra medarbetare är vår främsta resurs. Vi jobbar efter att skapa en arbetsplats som erbjuder utveckling, personligt ansvar och ett tydligt ledarskap. Hos oss får medarbetare plats att utvecklas. Deras komeptens idag och i framtiden är grunden för vår verksamhet.

Vår vision:

En byggbransch med koll!

Vi är Byggsveriges självklara val för kunskapsinhämtning av teknik och regelverk. Genom information - kunskap - verktyg - mötesplatser gör vi byggsverige mer effektivt och mer lönsamt.

Besök vårt pressrum

Följ oss på Mynewsdesk för nyheter, aktuella event och pressmeddelanden.